Το Πανεπιστήμιο του Μπρίστολ υπενθύμισε ότι τα βατόμουρα δεν έχουν μπλε χρωστική ουσία στον πολτό και τον χυμό τους. Οι ερευνητές αφαίρεσαν το κερί από τη φλούδα των μούρων και στη συνέχεια το ξανακρυσταλλώσανε και έλαβαν έναν νέο τύπο χρωστικής. Οι ερευνητές σημείωσαν ότι η χρωστική αυτή δεν είναι τόσο φωτεινή όσο τα πραγματικά μούρα, αλλά εξακολουθεί να φαίνεται μπλε και να αντανακλά το υπεριώδες φως.
Διαφήμιση
Φύση
Στην πραγματικότητα, ένα μέρος του νερού από τις λίμνες διηθείται στο έδαφος, το οποίο συχνά περνά απαρατήρητο λόγω της ταχείας αντιστάθμισης των απωλειών, ιδίως κατά τη διάρκεια των βροχοπτώσεων. Το υλικό του πυθμένα του υδάτινου σώματος έχει επίσης σημασία. Εάν ο πυθμένας είναι πετρώδης και τα κενά μεταξύ των λίθων είναι ελάχιστα, το νερό δεν θα μπορέσει να περάσει στο έδαφος σε μεγάλες ποσότητες.
Επιπλέον, στη λίμνη συσσωρεύονται ιζήματα όπως άμμος, ιλύς και άργιλος. Η υδρολόγος Joan Wu, η οποία μελετά τη δομή και την ανάπτυξη των υδάτινων σωμάτων στο Πανεπιστήμιο της Ουάσινγκτον, σημειώνει ότι με την πάροδο του χρόνου τα χαρακτηριστικά του πυθμένα αλλάζουν και τα λεπτά σωματίδια γεμίζουν μεγάλους πόρους και κοιλότητες καθώς καθιζάνουν.
Τα φιστίκια, όπως πολλοί ξηροί καρποί, έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικά λίπη. Καθώς αυτά τα λίπη αποσυντίθενται, απελευθερώνουν CO2, γι’ αυτό είναι καλύτερο να τα αποθηκεύετε σε αεριζόμενο χώρο. Αλλά αυτός δεν είναι ο κύριος κίνδυνος των φιστικιών.
Αποδεικνύεται ότι η υπερβολική υγρασία μπορεί να τα κάνει κυριολεκτικά να λάμπουν! Εάν τα φιστίκια απορροφήσουν πολύ νερό, αρχίζουν να καταναλώνουν ελεύθερα λιπαρά οξέα, παράγουν CO2 και H2O και παράγουν ένα πολύ αξιοσημείωτο ποσό θερμότητας. Αυτή η “αλυσιδωτή αντίδραση” μπορεί να καταλάβει όλο και περισσότερους γειτονικούς καρπούς.
Οι απώλειες από το κλείσιμο του κύριου παρισινού ορόσημου – του Πύργου του Άιφελ – θα ξεπεράσουν το 1 εκατομμύριο ευρώ. Επί 6 ημέρες ήταν απρόσιτος στους ταξιδιώτες λόγω απεργίας των εργαζομένων που ζητούσαν αύξηση των μισθών τους.
Το προσωπικό του Πύργου του Άιφελ προχώρησε σε απεργία ζητώντας την αναθεώρηση της χρηματοδότησης που διατίθεται για τη συντήρησή του. Αργότερα συμφωνήθηκε ο τερματισμός της διαμαρτυρίας και στις 25 Φεβρουαρίου οι τουρίστες μπόρεσαν και πάλι να επισκεφθούν το ορόσημο.
Η στάθμη του νερού στις δεξαμενές της Πόλης του Μεξικού έχει πέσει στο ελάχιστο
Η κρίση πυροδοτείται από την πολυετή ζέστη και ξηρασία, την παγκόσμια κλιματική αλλαγή και τα προβλήματα υποδομών. Περίπου το 40% των πόρων χάνεται λόγω διαρροής, λόγω της άντλησης μέρους του νερού στις πλαγιές και σε μεγάλες αποστάσεις από πηγές εκτός της Πόλης του Μεξικού. Επιδραστικό ρόλο παίζει επίσης το γεγονός ότι ο πληθυσμός της μητρόπολης συνεχίζει να αυξάνεται.
Σε αυτό το πλαίσιο, η κυβέρνηση έχει μειώσει την παροχή νερού στους πολίτες κατά το ένα τέταρτο. Πολλοί πολίτες αρκούνται πλέον σε μια μικρή σταγόνα νερού, που παρέχεται για 2 ώρες κάθε λίγες ημέρες, και πληρώνουν πάνω από 100 δολάρια για μια δεξαμενή νερού.
Διαφήμιση